Dziecko

Żywienie niemowląt / dzieci

MUS TRUSKAWKOWY

Składniki:
- 2 kg truskawek
- 200 g cukru
- wyciśnięty sok z 2 cytryn

Przepis:
- truskawki obrać z szypułek, umyć, włożyć do garnka
- lekko zgnieść (użyłam tłuczka do ziemniaków), zasypać cukrem, wymieszać, przykryć i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc
- truskawki razem z sokiem zagotować
- dodać sok z cytryny i zmiksować blenderem na jednolitą masę
- gorący mus przelewać do wyparzonych słoików, zakręcić i odstawić do góry ( tzw. na zakrętkach)
- przykryć ręcznikiem lub ściereczkami

Źródło : http://dosismakolyki.blogspot.com/2013/06/mus-truskawkowy-na-zime.html?m=1tylko
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation