Kuchnia

Przepisy

Gołąbki z tartych ziemniaków

Mala glowka kapusty, 2 kg ziemniakow, 2 cebule, 30 dag boczku ,1 jajko, sol, pieprz, majeranek, czosnek granulowany

Ziemniaki tre tak jak na placki. Odciskam z nadmiaru wody przez gaze. Meszam z przesmazonym drobno pokrojonym boczkiem wraz z cebula. Doprawiam sola, pieprzem, granulowanym czosnkiem i majerankiem.
Farsz nakladam na sparzone liscie kapusty. Zwijam. Golabki ukladam ciasno w garnku. Dodaje ziele angielskie, liscie laurowe,sol i pieprz. Zalewam wrzatkiem i gotuje ok 40-u minut. Czasami zamiast boczku do ziemniakow dodaje ok 30 dag mielonego miesa. Golabki te lubie odsmazone na rumiano. Z tej porcji farszu wyszlo 15 malych golabkow
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation