Kuchnia

ciastka

Mega przepyszne ciasteczka czekoladowe (ok. 20 szt)
* 160g mąki pszennej
* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 20g gorzkiego kakao
* 130g miękkiego masła
* 70g cukru

Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao.
Masło utrzeć w misce z cukrem na jasną masę,
następnie cały czas miksując dosypywać mąkę
z kakao, aż składniki dokładnie się połączą a
masa będzie miała jednolity kolor.
Z ciasta formować kulki o wadze ok. 18g i
spłaszczać na grubość ok. 5 mm. Układać na
przygotowanej blasze w odstępach ok. 3 cm
(ciastka lekko urosną podczas pieczenia).
Piec ok. 15 minut w temp. 170 stopni.
Po upieczeniu zostawić na blasze do wystygnięcia
Smaczengooo !:D
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation