Kuchnia

galaretki ciasta bez pieczenia

Kuchenne Zapiski M.: Tęczowe mini serniczki.

Składniki: (na ok 5 porcji)


1 galaretka Pink Margarita, 1 galaretka Mojito, 1 galaretka Pina Colada, 1 serek waniliowy ok 175g, 1 serek truskawkowy ok 175g, 3 kostki czekolady mlecznej, 1,5 łyżeczki żelatyny, plasterki cytryny i listki mięty do dekoracji











Wykonanie: Rozpuścić żółtą galaretkę w 3/4 szkl gorącej wody. Wlać do naczyń i odstawić do zastygnięcia. W 1/4 filiżanki gorącej wody rozpuścić 1,5 płaskiej łyżeczki żelatyny. Gdy ostygnie wlać do serka truskawkowego i energicznie wymieszać. Łyżeczką nakładać na zastygłą żółtą galaretkę. Gdy masa serowa będzie twardniała, w tym czasie do 0,5 szkl gorącej wody wsypujemy połowę różowej galaretki Pink Margarita. Zimną galaretkę wlewamy na zastygły serek. Waniliowy serek mieszamy z pokrojoną czekoladą, w 1/4 szkl gorącej wody rozpuszczamy pół galaretki zielonej. Gdy ostygnie mieszamy z czekoladowym serkiem. wylewamy na różową galaretkę. Resztę zielonej galaretki rozpuszczamy w 0,5 szkl gorącej wody, dobrze mieszamy i wylewamy gdy serek zastygnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation