Kuchnia

smarowidełko na chlebek

Pasta z tuńczyka

Różnego rodzaju pasty na kanapki są ciekawym urozmaiceniem każdego małego posiłku. Z powodzeniem sprawdzają się również jako dodatek do przekąsek serwowanych na niewielkich, domowych uroczystościach. Mogą stanowić również jeden z posiłków zawartych w menu większych imprez organizowanych w domu, np.: sylwestrowej zabawy lub urodzinowego przyjęcia.

Propozycja podania: pyszne śniadanie - domowa bułka pszenna z pastą z tuńczyka.

Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
300g twarożku domowego
3 jajka
1 cebula
szczypiorek
pieprz
sól
Przepis
Jajka należy ugotować na twardo, następnie obrać ze skorupki i pokroić w drobną kosteczkę.



Tuńczyka odsączamy z zalewy i kroimy na drobne kawałeczki. Cebulę obieramy i również szatkujemy. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie te składniki umieszczamy następnie, wraz z twarożkiem, w dużej miseczce i dokładnie ze sobą mieszamy. Możemy także ugnieść je widelcem, aby powstała gładka pasta. Na koniec doprawiamy tak otrzymaną masę solą i pieprzem, według uznania.

Pyszna pasta kanapkowa jest gotowa! Zapewniam Was, że żadna gotowa wersja dostępna w sklepach nie zastąpi Wam tej przyrządzonej samodzielnie w domu.

Wystarczy jeszcze tylko przygotować świeże pieczywo i można się zajadać!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation