Kuchnia

eateateateateateat

Burrito PRZEPIS -

Składniki
300 g wołowiny ( polędwica lub rostbeef)
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 biała cebula
1 czerwona cebula

Marynata
sok z cytryny
sos sojowy
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Salsa
4 pomidory
sok z limonki
1 cebula czerwona
kolendra
awokado

Przygotowanie
Wymieszać składniki marynaty i zanurzyć w niej na 2 godziny wołowinę. Przygotować salsę. Drobno pokroić pomidory, dodać posiekaną cebulę i kolendrę, posolić i popieprzyć. Zamarynowaną wołowinę drobno pokroić i smażyć na patelni z posiekaną papryką i cebulą przez ok. 5 minut. Przygotować gaucamole. Do salsy dodać posiekane i rozgniecione awokado. Usmażone mięso z warzywami zawijać w meksykański placek czyli tortillę. Podawać z salsą i guacamole.

Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/burrito_2798.html#ixzz3DWN9Tmue
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation