Kuchnia

Włoskie

Roladki z grillowanego bakłażana

Składniki:

średniej wielkości bakłażan
ser feta
świeża mięta
natka pietruszki
strączek chilli
czosnkowa oliwa z oliwek
pieprz

Roladki z grillowanego bakłażana - sposób przygotowania: Doskonały dodatek do grillowanych mięs albo jedno z dan dla wegetarian grillujących. Najlepiej przygotować nadzienie serowe wcześniej i od razu zawijać w jeszcze ciepłe grillowane plastry bakłażana.
Ser feta rozgnieć widelcem i wymieszaj z posiekaną papryczką chili (do smaku), posiekaną miętą i natką pietruszki oraz kilkoma kroplami oliwy czosnkowej, dopraw pieprzem do smaku.
Bakłażany pokrój wzdłuż na cienkie plastry i zgrilluj obustronnie (można lekko spryskać olejem w trakcie). Na każdy, jeszcze ciepły, plaster bakłażana, nakładaj łyżeczkę sera, zroluj i od razu podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation