Kuchnia

dla mamy

Zupa gołąbkowa.

500g mięsa mielonego
1/2 główki kapusty
100g ryżu
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
3 marchewki
2 cebule
4 ziela angielskie
3 liście laurowe
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżka oleju
2,5 litra wody
sól, pieprz

1. Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na rozgrzanym oleju (w garnku z nieprzywierającym dnem). Dodajemy mięso mielone, smażymy do zarumienienia. Na koniec dodajemy startą na tarce marchew i posiekaną kapustę. Smażymy jeszcze chwilę.
2. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, przeciśnięty przez praskę czosnek, ostrą paprykę. Gotujemy około 15 minut, po czym wsypujemy ryż. Gotujemy nadal, tyle minut, ile zaleca producent ryżu.
3. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation