Kuchnia

Gril

Karkówka marynowana w papryce i cebuli na grilla - skosztuj.to - slow food
Składniki:
4 plastry karkówki
łyżeczka płatków chili
1 papryka czerwona
4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
łyżka oregano
2 ziarenka ziela angielskiego
2 listki laurowe
pół łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu
Kaloryczność: wysoka
Koszt: 10 - 20 zł
Przygotowanie:
Karkówka marynowana w papryce i cebuli to wspaniałe danie na letniego grilla i przypadnie do gustu każdemu grillożercy :) Często przygotowuję ją i bardzo polecam ten przepis :)

Rozgnieć ziarenka ziela angielskiego.
Umyj paprykę, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój ją bardzo drobno.
Obierz i posiekaj bardzo czosnek.
Połącz w misce wszystkie składniki oraz dokładnie wymieszaj.
Wymieszaj plastry wołowiny w marynacie.
Mięso powinno marynować się przynajmniej 6h, można je przygotować dzień wcześniej i marynować całą noc.
Grillować po 10-15 minut z każdej strony na średnim żarze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation