Kuchnia

desert my love

Potrzebujesz: 1 1/8 szklanki mąki, 1/4 szklanki kakao, 1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, 1 szklankę cukru, 1 duże jajko, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 1/2 szklanki odtłuszczonego mleka, 3 łyżki śmietany kremówki, 1/2 szklanki roztopionego masła, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 2/3 szklanki czekoladowych groszków lub 120 g mlecznej czekolady posiekanej w kostkę

1. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C

2. W misce wymieszaj jajka i cukier na gładką masę. Dodaj mleko, kremówkę i wanilię. Wymieszaj. Dodaj kwaśną śmietanę. Wymieszaj suche składniki i dodaj do mikstury. Wymieszaj aż całość będzie gładka. Dodaj roztopione masło i czekoladowe groszki.

3. Formę do babeczek napełnij ciastem (porcja ciasta powinna wynosić 1/4 szklanki). Piecz przez 15-18 minut. Przed ozdobieniem kremem ostudź na kratce.

Czekoladowy krem: 360 g kremowego serka Philadelphia, 1/2 szklanki kakao, 1 3/4 szklanki cukru pudru, 40 g mlecznej czekolady, roztopionej i ostudzonej, 1 łyżka ekstraktu waniliowego

1. Mikserem ubij serek na puszystą masę. Dodaj wanilię.

2. Zmniejsz obroty miksera do niskich i dodawaj cukier, po pół szklanki na zmianę z kakao.

3. Zwiększając obroty dodaj roztopioną czekoladę. Chłodne babeczki ozdabiaj kremem. Oprósz czekoladową posypką, kawałkami ulubionych batoników, etc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation