Kuchnia

słodkości

Sernik na zimno z malinami

Składniki:
- 450 g waniliowego serka homogenizowanego
- 300 g gęstego jogurtu naturalnego
- 4 łyżki cukru pudru (w wersji light może być słodzik)
- 2 łyżki żelatyny + wrzątek do rozpuszczenia
- 500 g malin
- opakowanie galaretki malinowej + 400 ml wrzątku
- okrągłe biszkopty waniliowe (ok. 12)

Formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć jeden przy drugim okrągłe biszkopty. 2 łyżki żelatyny zalać odrobiną wody (ok. 50-70 ml), wymieszać dokładnie aż do jej rozpuszczenia. Lekko przestudzić. Serek waniliowy zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem, następnie dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Wylać warstwę serową na spód z biszkoptów i wsadzić na chwilę do zamrażarki.
Galaretkę malinową rozpuścić w 400 ml wody i lekko przestudzić. Maliny ułożyć jedna przy drugiej na stężałej masie serowej, następnie zalać galaretką i ciasto wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation