Kuchnia

Kuchnia

Polonezy

SKŁADNIKI: *40 dag schabu lub polędwicy, *30 dag pieczarek, *łyżka koncentratu pomidorowego, *3 cebule, *łyżka musztardy, *mąka, *papryka, *pieprz, sól, *tłuszcz do smażenia. WYKONANIE: Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Mięso pokroić na plastry, bardzo cienko rozbić. Na mięsie układać wałeczki z nadzienia. Każdy plaster zwinąć w rulon kształtem przypominający wrzeciono i spiąć wykałaczką. Panierować w mące i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Podawać z brukselką z wody, ziemniakami i sałatą. Ja podawałam z kluskami czarnymi:) Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation