Kuchnia

Jedzonko

ICE'ówka

Sposób I
2-3 opakowania cukierków lodowych
0,5 l wódki
szklanka wody


1. Wodę wlewamy do garnka, dodajemy do niej cukierki. Gotujemy na małym ogniu(bez zagotowywania), dopóki cukierki się nie rozpuszczą i powstanie syrop. To najtrudniejsza część wykonania ice'ówki. Cukierki przywierają do dna i mogą się łatwo przypalić, więc musimy ciągle mieszać łyżką. Cukierasy się kleją do łyżki, co również sprawia problem, ale bądźmy cierpliwi...
2. Powstały syrop studzimy.
3. Do zimnego syropu wlewamy spirytus/wódkę.
4. Przelewamy do butelek, chłodzimy i cieszymy się smakiem niecodziennie wyglądającego trunku :)

Sposób II

1/2 l wody
125 g cukierków Ice Fresh
1/4 l spirytusu
1-2 łyżki syropu blue curacao
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation