Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

BROWNE CZEKOLADOWE

SKŁADNIKI

1,1/3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
200 g masła
200 g gorzkiej czekolady
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka


WYKONANIE

1. Do naczynia miksującego włożyć połamaną czekoladę oraz masło i miksować 2 min./60 *C/obr.2 - odczekać aż masa się wystudzi

2. Do masy dodajemy jajka oraz 1 szklankę cukru i miksujemy 1 min./obr.3

3. W osobnej miseczce wymieszać mąkę i proszek do pieczenia , dodać do masy i zmiksować 30 sek./obr. 4

4. Wylać ciasto na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia

5. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 *C przez 30-40 minut

Trzeba uważać żeby ciasto się nie przesuszyło - powinno mieć mokrą konsystencje
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation