Kuchnia

TORTY

Tort jesienny „Almette”
(przepis własny)

Składniki:
Biszkopt na spód ɸ 20cm
3 jajka ''L''
75g cukru
90g mąki pszennej
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka likieru pomarańczowego
1 łyżka oleju rzepakowego
60g zmielonych orzechów laskowych
60g startej marchewki
szczypta soli

Masa jabłkowo-gruszkowa
450ml soku jabłkowo-gruszkowego
45g cukru
1 1/2 szt budyniu waniliowego w proszku bez cukru
1 jabłko
1 gruszka

Masa serowo-śmietankowa

270g serku twarogowego Almette z gruszką i jabłkiem
120g śmietanki kremowej 30%tł.
1/4 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka żelatyny
15ml zimnej wody

Nasączenie
35ml likieru pomarańczowego

Dekoracja
250ml śmietanki kremowej 36%tł.
1/4 łyżeczki cukru pudru
25g orzechów laskowych
0,5szt jabłka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation