Kuchnia

Kuchnia - Kasza jaglana

Kasza jaglana z czerwoną fasolką i marchewką

* 3 łyżki suchej jaglanej
* 1 szkl suchej fasolki czerwonej
* 1 duza marchew
* 4 pieczarki
* 1 cebula
* 1 ząbek czosnku
* 4 łyżki oliwy z oliwek
* 1 łyżka octu winnego
* sól morska, pieprz
* natka pietruszki

Wieczorem opłukać fasolkę i zalć zimną wodą.
Na drugi dzień fasolkę ugotować, pod koniec gotowania dodać 1 łyżeczką soli morskiej.
W garnku zagotować 1 szklankę wody, wrzucić kaszę jaglaną (wcześniej opłukaną i sparzoną wrzątkiem) i ugotować na małym ogniu - 20 minut pod przykryciem.
Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plasterki a marchew w półplasterki.
Na patelnię wlać oliwe z oliwek, dodać cebulę, pieczarki i marchewkę. Smażyć a kiedy cebula się zeszkli, podlać kilkoma łyżkami wody, przykryć i dusić przez 15 minut aż marchew będzie al dente.
Do rondla wlać odrobinę oliwy, dodać fasolkę, kaszę jaglaną, podduszoną cebulę z pieczarkami i marchewką. Doprawić solą, pieprzem, dodać zmiażdżony czosnek, ocet winny i wymieszac. Podgrzac chwilę razem. Podawać na ciepło posypane natka pietruszki. Smacznego!

http://smakiaromaty.blogspot.com/2013/03/czerwona-fasola-z-kasza-jaglana-i.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation