Kuchnia

Ryba

Kotleciki z łososia - przepis Marty

Składniki (około 12 kotlecików):

400 g świeżego łososia
250 g ziemniaków
3 łyżki bułki tartej + bułka tarta do panierowania
1 łyżka oleju
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, zalać zimną wodą i zagotować. Po 10 minutach dodać kawałki łososia (oczyszczonego wcześniej ze skóry i ości), gotować razem przez kolejne 15 minut. Po tym czasie odcedzić i rozgnieść widelcem, dokładnie wymieszać. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i uformować kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na teflonowej patelni (bez dodatku tłuszczu), aż ładnie się zarumienią.

Smacznego : )
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation