Kuchnia

jedzonko

MangoPapaja: Sałatka z kaszą gryczaną, szpinakiem, grillowaną cukinią i groszkiem- Lunch box

Składniki:
•100 gram kaszy gryczanej, gotujemy według przepisu na opakowaniu do miękkości
•garść pestek słonecznika
•łyżka siemienia lnianego
•1/2 puszki groszku
•50 gram szpinaku
•1/2 średniej cukinii
•sól
•pieprz
•oliwa z oliwek z oregano
Cukinię kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony i grillujemy po kilka minut na patelni grillowej, polewamy odrobiną oliwy z oliwek. W misce mieszamy gorącą cukinię, ciepłą kaszę, szpinak i groszek (szpinak zwiędnie pod wpływem ciepła). Dodajemy pestki słonecznika, siemię lniane i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation