Kuchnia

zupy

Wilcza zupa

Składniki:

300 g mięsa mielonego

1 mała marchewka

kawałek pietruszki

kawałek pora

kawałek selera

3-4 pieczarki

1 mała cebula

1/2 czerwonej papryki

1-2 łyżki koncentratu pomidorowego

curry

chilli

słodka papryka w proszku

sól

pieprz

natka pietruszki

łyżka mąki

kostka wołowa

liść laurowy

2-3 ziela angielskie

dodatkowo ryż

SAM_8638

1. Na początek musimy doprawić mięso solą i pieprzem. Formujemy z niego małe kuleczki i obsmażamy na oleju.

2. Do garnka wlewamy około 1 l wody, kiedy się zagotuje dodajemy kostkę wołową, liść laurowy oraz ziele angielskie.

3. Marchewkę i pieczarki kroimy w plasterki, selera, pora , pietruszkę, cebulę i paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa dodajemy do wrzącej wody.

4. Po kilku minutach dodajemy curry oraz usmażone pulpeciki. Doprawiamy całość koncentratem pomidorowym oraz przyprawami. Na koniec zaprawiamy zupę mąką. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation