Kuchnia

jak mi słodko...

bake "e" cake

1 1/2 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej w mleku ( ok. 3 szklanki mleka)
1/2 puszki mleczka kokosowego
1/2 szklanki cukru
100 ml oleju
sok z jednej pomarańczy
100 g gorzkiej czekolady
50 g dobrego kakao
1 budyń czekoladowy

Kaszę sparzamy wrzątkiem i gotujemy w gorącym mleku, aż wchłonie cały płyn (około 20 minut). Ugotowaną kaszę studzimy i blendujemy na gładką masę dodając sok z pomarańczy, mleczko kokosowe, olej, cukier i na końcu budyń czekoladowy i kakao. Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy posiekaną czekoladą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation