Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Key lime pie, czyli limonkowe ciasto bez pieczenia -

Składniki: na spód: 150 g płatków kukurydzianych, 100 g masła. Składniki na limonkową masę: 5 limonek, 500 g mleka skondensowanego słodzonego, 400 g gęstej kremówki 36%.
Przygotowanie: Płatki zblenduj, wymieszaj z roztopionym masłem i powstałą masą wyłóż formę mocno dociskając. Na czas przygotowania kremu spód włóż do lodówki. Z wyparzonych limonek zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. W misce połącz sok i skórkę z limonek wraz z mlekiem skondensowanym na jednolitą masę, np. przy pomocy trzepaczki, szpatułki lub miksera. Teraz dodaj kremówkę i ponownie wymieszaj wszystko dokładnie. Masę przelej na kukurydziany spód, wygładź powierzchnię i wstaw do lodówki na minimum 4 godziny, do całkowitego stężenia masy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation