Kuchnia

drinki

Domowe caffè latte
Składniki:
- mleko (najlepiej 3,2%, zrobiliśmy z 0,5%),
- kawa rozpuszczalna (np.Tchibo Creama Gold),
- cukier (np. 2 łyżeczki w zależności ile kto słodzi),


Wykonanie:
Mleko 3/4 szklanki (Ikea) podgrzewamy (np. w mikrofali lub gotujemy na małym ogniu). Słodzimy łyżeczkę cukru, ubijamy pianę blenderem z końcówką ubijaczki do jajek. Przelewamy do wysokiej szklanki. Następnie 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, zalewamy ok. 125 ml wrzącą wodą, słodzimy łyżeczkę cukru. Wlewamy do mleka. Kawa musi mieć wyższą temperaturę niż wcześniej ubite mleko. Pianka z mleka podejdzie sama do góry, tworząc 3 warstwy w szklance. Proste i szybkie :)

Zamiast cukru możemy użyć swoich ulubionych syropów do kawy np. firmy Monin używanych w kawiarniach. Na górę sypiemy przyprawy do kawy (mam z firmy Kamis Specjalite młynek przypraw do kawy i deserów).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation