Inne

Architektura

skladniki:

1/2 kg maki pszennej
1 opakowanie drozdzy instant (7g)
szklanka cukru
cynamon (okolo 1,5 lyzki)
1/2 kostki masla (125 g)
1 szklanka mleka
1 zoltko plus lyzka mleka

wykonanie:

Wymieszaj drozdze z maka i 3 lyzkami cukru, maslo rozpusc w mleku i po ostudzeniu dodaj do suchych skladnikow.
dobrze wymieszaj, ugniataj okolo 10 minut.. Lub wrzuc do maszyny wszystkie skladniki i wlacz na mieszanie z wyrastaniem.

ciasto musi wyrastac conajmniej 40 minut.

rozwalkuj ciasto na prostokat

posmaruj zoltkiem

posyp cukrem z cynamonem..


potnij na paski

uloz jeden na drugim

potnij na kwadraty

uloz jeden na drugim

i wloz do prostokatnej blaszki i piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni C
smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation