Kuchnia

kuchnia

Składniki:

^ 4 pomidory ( bez skóry)
^ 4 duże pieczarki
^ 3 ząbki czosnku
^ sok z cytryny
^ 1 por
^ 1 cebula
^ świeża bazylia
^ parmezan
^ natka pietruszki
^ sól
^ oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek, gdy się rozgrzeje wrzucamy wcześniej posiekaną cebule i czekamy aż się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojone pomidory w kostkę ( bez skóry), pora oraz przeciskamy czosnek.
Wszystkie składniki podsmażamy. Na sam koniec dodajemy ok. 1 łyżki soku z cytryny oraz
posiekaną bazylje. Farsz pozostawiamy na kilka minut by ostygł.
Następn przystepujemy do faszerowania pieczarek. Na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia
układamy oczyszczone pieczarki i odciętymi ogonkami. Nasz wystudzony farsz przekładamy do kapeluszy i posypujemy parmezanem. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180stop. na ok.15 minut.
Gdy nasze pieczarkowe pizze się zapieka posypujemy je posiekaną pietruszką.


Wartości energetyczne:
Kaloryczność: 268 kcal
Białko: 22g
Węglowodany: 12g
Tłuszcze: 14g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation