Kuchnia

gotowanie

Składniki:
1/3 szklanki kaszy jaglanej przed ugotowaniem
3jajka ugotowane na twardo +jedno surowe jajko
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki prażonych pestek słonecznika
sól i pieprz (dałam dość sporo)
łyżeczka tłuszczu do smażenia

Ugotować kaszę dając na 1/3 szklanki kaszy, 2/3 szklanki wody, po ugotowaniu ją wystudzić. Ugotowane na twardo i wystudzone jajka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać do kaszy, następnie dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, surowe jajko, pieprz oraz sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, formować kotlety i kłaść na gorącą patelnię, piec około 5 minut z jednej strony pod przykryciem, potem przewrócić kotlety na drugą stronę i piec już bez pokrywki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation