Kuchnia

AVOKADO

Jajka faszerowane awokado
Wiosenna pięknie zielona przekąska: jajka faszerowane awokado, z lekkim posmakiem czosnku.

Przepis z bloga Kwestia Smaku.

Składniki:

4 jajka
1 małe mocno dojrzałe awokado
0,5 małej cebulki
1 malutki ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny (aby zachować ładny zielony kolor)
1 łyżka majonezu
2 + 1 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, wystudzić.
Przekroić je wzdłuż na pół, wyjąć żółtka. Włożyć je do małej miski, dodać pozostałe składniki: wydrążony łyżeczką miąższ awokado, bardzo drobno posiekaną cebulkę i czosnek, sok z cytryny, majonez, 2 łyżki szczypiorku. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać widelcem rozgniatając miąższ awokado i żółtka jajek. Nafaszerować wydrążone białka. Posypać gotowe jajka pozostałym szczypiorkiem.

Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation