Kuchnia

OBIADOWO&ŚNIADANIOWO&KOLACJOWO

zapiekanka ryżowa z pieczarkami
400g pieczarek (może być też filet z kurczaka)
3-4 torebki ryżu
1/3 słoika majonezu
koncentrat pomidorowy
300g startego żółtego sera

1. na patelni podsmażyć pokrojone pieczarki, dodać pieprz i sól do smaku. ugotować ryż i zetrzeć żółty ser.

2. na spód naczynia żaroodpornego kładziemy pierwszą warstwę ryżu. smarujemy majonezem i koncentratem. następnie nakładamy warstwę pieczarek, a na nie posypujemy starty ser. następnie robimy jeszcze jedna taką samą warstwę.

3. zapiekankę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, na około 15-20 min. wyjmujemy kiedy widzimy, że ser się rozpuścił. nie czekamy za długo, aby nie zaczął przypalać się po bokach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation