Kuchnia

Kolorowe przekąski.

Malinowe pierogi z serem
ciasto:
250 g mąki pszennej
3/4 szklanki wody gorącej około
1 łyżka olej
sól szczypta

nadzienie:
250 g sera śmietankowego
250 g malin

Do miski przesiewam mąkę, dodaję, sól, gorącą wodę i widelcem mieszam ciasto. Zostawiam do przestygnięcia. Ciasto zagniatam rękoma, dodaję olej i dalej zagniatam. Wałkuję na stolnicy podsypanej mąką, wykrawam kwadraty.

Ser rozrabiam z malinami, można dodać cukier ja nie dodałam do farszu. Kwadraty ciasta, okładam w foremce do pierogów , dodaję łyżeczkę farszu i sklejam. Część pierogów zrobiłam z samymi malinami. Zagotowuje wodę, dodaję łyżkę oliwy nie będą się pierogi sklejały. Wrzucam do wrzątku i gotuję 2 minuty od wypłynięcia na wierzch.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation