Kuchnia

Ciacha bez pieczenia

Przepis na Stefanka bez pieczenia - jak zrobić - MojePrzepisy.pl

Stefanka bez pieczenia

Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni
Składniki

herbatniki ok 36 sztuk
mleko 1 litr
kasza manna 1 szklanka
masło 3/4 kostki
kakao 2 łyżki
cukier 3/4 szklanki
aromat śmietankowy kilka kropli
polewa

czekolada 120 gram
Sposób przyrządzenia

Połowę herbatników wykładamy na blaszkę.

Mleko, cukier, masło, kakao podgrzewamy w garnku do rozpuszczenia masła i cukru, wsypujemy kaszkę manną i mieszamy do zgęstnienia masy.

Zdejmujemy z ognia, wlewamy aromat i jeszcze raz mieszamy.

Wykładamy na herbatniki i przykrywamy drugą częścią ciastek. Odstawiamy do ostygnięcia, a potem wkładamy na noc do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation