Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

CIASTECZKA DIETETYCZNE.

Na około 15-20 ciasteczek:

1 szklanka płatków owsianych

1 szklanka mąki razowej

1/2 szklanki otrębów pszennych

1 szklanka mleka

1/4 szklanki oliwy z oliwek

1 czubata łyżka miodu

bakalie: około 60g orzechów włoskich, około 130g suszonej żurawiny, łyżka sezamu

pół łyżeczki korzennej przyprawy do piernika (opcjonalnie), może być cynamon

3 kostki gorzkiej czekolady

Bakalie i czekoladę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Z powstałej masy formujemy placuszki o średnicy około 5-7 cm, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160-175 stopni. Pieczemy około 15-20 minut. Ciasteczka sprawdzamy patyczkiem- powinny być miękkie.
Opcjonalnie można polać czekoladą :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation