Kuchnia

sałatki

Sałatka z awokado i serem camembert

Składniki na 2 fajne porcje:

ok 150g roszponki lub innej ulubionej sałaty

1 awokado plus sok cytrynowy do skropienia go.

1 serek camembert

pół czerwonej cebuli

garść orzechów włoskich

garść kiełków lucerny

sos

3 łyżki oliwy

1 łyżka soku z cytryny

szczypta soli i pieprzu czarnego świeżo mielonego



Wykonanie:

Roszponkę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty.

Awokado obieramy, pozbawiamy pestki, kroimy w kawałki i skrapiamy cytrynowym sokiem.

Camembert kroimy w nieduże kawałki, cebulę w piórka.

Wszystkie składniki układamy w naczyniu w którym będziemy serwować sałatkę.

Składniki sosu ubijamy aż połączą się, polewamy sałatkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation