Kuchnia

Ciasta-Wypieki-Desery

Babka cytrynowa - SKŁADNIKI:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szk
jajka 4 szt
mąka pszenna 2 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka kopiasta
cytryna 1 szt
cukier puder do oprószenia babki

Babka cytrynowa - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku i cały czas ucierać.Do utartej masy dodać 1 szklankę przesianej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i wymieszać.Dodać sok wyciśnięty z cytryny wymieszany z otartą skórką z cytryny i drugą szklankę mąki.Wszystkie składniki dobrze połączyć.Ciasto wylać do prostokątnej formy wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką.Zimną babkę oprószyć cukrem pudrem.Piec w 160 st około 50 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation