Kuchnia

przetwory

Domowa kostka rosołowa

Składniki:
Przepis (waga po obraniu warzyw)
50g parmezanu
200g selera korzeniowego
400g marchwi
170g białej cebuli (przekrojonej na połówki i przypieczonej na płycie kuchennej)
200g korzenia pietruszki
100g białej części pora
1 ząbek czosnku
10g listków lubczyku
10g natki pietruszki
140g soli drobnej
1 łyżeczka oliwy

Sposób wykonania:
Warzywa pokroić w mniejsze kawałki i ugotować na parze – do miękkości, by lekko się rozgotowały.

Ugotowane warzywa włożyć do misy robota kuchennego, dodać oliwę, lubczyk, pietruszkę, sól i całość zmiksować na pulpę. Przełożyć do słoiczków, zakręcić i zapasteryzować w kąpieli wodnej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation