Kuchnia

kuchnia

Studio Kuchnia | Naleśniki z kiwi i imbirem
Pankejki z kiwi, idealne na leniwe niedzielne śniadanie lub podwieczorek. Ciasto na naleśniki zmiksowałam z imbirem i kiwi, to połączenie daje, że naleśniczki są bardzo świeże w smaku. Pieczone plasterki kiwi są orzeźwiające, dodają soczystości i dopełniają całość.





20 minut | 4 porcje




Potrzebujesz

1 szklanka mleka

1 łyżeczka startego świeżego imbiru

5 kiwi

1 łyżka rozpuszczonego masła

150 g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3 łyżki cukru

2 jajka

olej do smażenia

cukier puder




Przygotowanie

3 kiwi obrać i pokroić w kostkę. Zmiksować z mlekiem i imbirem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajka, cukier i rozpuszczone masło. Dokładnie rozmieszać. Pozostałe 2 kiwi obrać i pokroić na plasterki.





Rozgrzać olej na patelni, nakładać ciasto niewielkimi porcjami. Na środku ułożyć plasterki kiwi. Smażyć do zrumienienia, odwrócić i smażyć jeszcze przez minutę.



Podawać na gorąco, oprószyć cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation