Kuchnia

Mięsa

Złote pałki z kurczaka pieczone na kiszonej kapuście

Składniki :
3 pałki z kurczaka
300g kapusty kiszonej
1 kiełbasa jałowcowa
pieprz
sól
olej
1 duża cebula
kminek mielony ( lub w całości)
papryka słodka
1 ząbek czosnku
Przygotowanie :

Pałki z kurczaka oczyść i wysusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i papryką słodką. Włóż do lodówki.

Na rozgrzaną patelnię wlej olej. Wrzuć posiekaną cebulą i podsmaż chwilę. Dodaj pokrojoną kiełbasę i podsmaż co jakiś czas mieszając. Kapustę posiekaj i wrzuć do cebuli i kiełbasy. podsmaż chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Jeśli kapusta będzie zbyt sucha, dolej trochę wody.

Podsmażoną kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na górę ułóż pałki z kurczaka. Włóż do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 190 stopni, aż pałki będą złote.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation