Kuchnia

PASTY I WEDLINY DO PIECZYWA

Pasta z tuńczyka

Składniki

1 puszka tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym
1 opakowanie naturalnego serka śmietankowego np. Philadelphia
1 łyżka majonezu
1-2 łyżeczki kaparów
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
1 łyżka listków świeżego tymianku lub innych ziół
sól
świeżo mielony kolorowy pieprz

Przygotowanie

Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do blendera, dodać serek śmietankowy i łyżkę majonezu. Całość zmiksować na gładką pastę. Do zmiksowanej pasty dodać odsączone z zalewy kapary, skórkę z cytryny oraz tymianek. Na koniec pastę doprawić solą i pieprzem.


http://przepisnachleb.pl/pasta-z-tunczyka/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation