Kuchnia

Sałatki i nie tylko

SAŁATKA WARZYWNO - JAJECZNA Z SOSEM FRANCUSKIEM

Składniki:

sałata lodowa
1 papryka czerwona
1 świeży ogórek
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
6 jaj ugotowanych na twardo
sos francuski knorr

Wykonanie:

Sałatę lodową porwać na kawałki. Paprykę umyć, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę lub paseczki. Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę i czerwoną fasolę odcedzić na durszlaku.
Ugotowane jaja obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, przełożyć do miski wraz sałatą, papryką, ogórkiem, kukurydzą i czerwoną fasolą, wymieszać. Przygotować sos francuski wg przepisu na opakowaniu, polać sałatkę, wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation