Kuchnia

Potrawy z kapusty

Jesienna potrawa z warzyw

Dobrze jest wcześniej przygotować mocny bulion mięsny, który będzie potrzebny do tej potrawy.

250 g marchwi
100 g selera
750 g kapusty
4 łyżki oleju
1/4 I bulionu mięsnego
1/2 łyżeczki soli
2 pory
2 łyżki masła
2 łyżki posiekanej pietruszki
sól i pieprz


Marchew i seler obrać I pokroić — na cienkie paski. Pokroić także kapustę.
Olej podgrzać w dużym garnku, marchew i seler szybko podsmażyć. Dodać kapustę i dusić. Wlać bulion i dodać sól. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Na 10 minut przed końcem duszenia dodać pokrojony por.
Następnie dodać masło i pietruszkę.
Potrawę doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego:-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation