Kuchnia

DIPY

Sos tatarski

Składniki:
- 2 ogórki konserwowe
- kilka grzybów marynowanych np. prawdziwków albo pieczarek
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego (albo śmietana 18%)
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypta przypraw do żurku i barszczu białego Kamis
- do smaku: sól, pieprz, cukier

Do sosu tatarskiego możesz dodać drobno pokrojone jajko, posiekaną cebulę albo szczypiorek, tarty chrzan, żółty ser, kapary albo oliwki oraz wiele innych składników.

Przygotowanie:
Ogórki i grzyby odsącz z zalewy, a następnie drobno posiekaj – przełóż do miseczki. W oddzielnej miseczce wymieszaj ze sobą majonez, jogurt i musztardę. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem, odrobina cukru i odrobiną przypraw do żurku i barszczu białego Kamis. Pokrojone ogórki i grzyby dokładnie wymieszaj dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem, sos należy schłodzić w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation