Kuchnia

k.

Gruszka z szynką i chrzanem

Potrzebujesz:

gruszka
wędlina wg twojego wyboru, szynka szwardzwaldzka pasowała jak ulał
gęsta śmietana
chrzan
pietruszka

Przetnij gruszkę, łyżką wydłub środek, tak, by oczyścić ją z pestek, a przy okazji, by powstało wgłębienie, w które włóż szynkę (z perspektywy czasu myślę, że plasterek żółtego sera również pasował by jak ulał). W kubeczku zmieszaj łyżkę śmietany z łyżeczką chrzanu, po czym ułóż to na szynce. Popieprz dla smaku, dodaj poszatkowanej pietruszki. T. sugerował, by gruszkę podpiec w piekarniku, jednak osobiście wolę surową.

Smacznego, Marta

http://codziszjemnasniadanie.pl/post/41442047826/gruszka-z-szynka-i-chrzanem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation