Kuchnia

kuchnia

Jagodowe muffinki

Składniki:

20 dag jagód
2,5 szkl. mąki
20 dag masła
400 ml kefiru
1 szkl. cukru
1 łyżka sody
1 op. cukru waniliowego
jagodowe-muffinki



Sposób wykonania:
Do miski wsypać przesianą mąkę.
Dodać do niego cukier, cukier waniliowy oraz sodę.
Następnie dodać masło, które wcześniej roztopić oraz kefir.
Całość dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać jagody, które wcześniej umyć i oprószyć odrobiną mąki.
Delikatnie wymieszać.
Gotowe ciasto przelać do specjalnych foremek na muf finki.
Powinny sięgać do ¾ wysokości foremek, gdyż podczas pieczenia urosną.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation