Kuchnia

kuchnia

Pyszne i pożywne danie obiadowe...
Składniki:
makaron Canneloni ok. 16 szt.
15 dag startego żółtego sera
Farsz:
1/2 kg mięsa mielonego
2 cebule
4 ząbki czosnku
1/2 szkl. soku pomidorowego
2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 jajko
2 łyżki majonezu
sól, pieprz, oregano
odrobina oleju
Sos:
2 jajka
0,5 szkl. śmietanki 30%
sól, pieprz
0,5 szkl. soku pomidorowego
Wykonanie:
Na rozgrzanym oleju poddusić pokrojone drobno cebule i 2 ząbki czosnku. Następnie dodać mięso mielone i smażyć ok. 20 minut, dodając sól, pieprz i oregano. Pod koniec smażenia dodać 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego i 1/2 szkl. soku pomidorowego. Zdjąć z ognia i dodać 1 jajko i 2 łyżki majonezu wymieszanego z rozgniecionymi 2 ząbkami czosnku..W ten sposób mamy gotowy już farsz, którym należy napełnić rurki makaronu i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Teraz przygotowujemy sos: 2 jajka ubić mikserem, dodać śmietanę, sok pomidorowy i przyprawy, chwilę miksować. Polać tym sosem rurki canneloni, na wierzchu posypać startym żółtym serem. Przykryć naczynie i zapiekać w piekarniku ok. 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation