Kuchnia

Dietetycznie

Pasztet jajeczny.

Składniki:

jajka (12 szt. jaj na twardo)
jajka (2 szt. surowe)
75 ml serka homogenizowanego
6 łyżek otrębów owsianych sól
pieprz cayenne
1,5 łyżki kopereku (można dodać)

Przygotowanie:

Jajka na twardo, poszatkować, dodać sól, koper i pieprz do smaku.
Dla lubiących ostre smaczki nie żałować pieprzu.Osobno rozbełtać 2 jajka i dodać serek chudy naturalny (bez cukru)! Wymieszać całość.
Przelać do foremki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na ok 60 min.


Wersja II Pasztetu - otręby można zastąpić bułką tartą i świetnie też smakuje jak dodamy troszkę startego żółtego sera :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation