Inne

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Tort owocowy WINIARY
ciasto 1
4 jajka
1/2 szkl. cukru kryształu
1/2 szkl. mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
ciasto 2
4 jajka
4 łyżki cukru kryształu
2 łyżki mąki pszennej
2 płaskie łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ciasto 3
5 białek
15 dag cukru kryształu
20 dag orzechów krojonych
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ciasto 4
20 dag wiórków kokosowych
15 dag cukru kryształu
5 białek
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
4 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
krem
1 litr mleka
2 cukry waniliowe
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
10 żółtek ( pozostałych z ciast )
15 łyżek cukru kryształu
2 kostki masła
1 kostka margaryny
1 galaretka wiśniowa
1 puszka brzoskwiń
1 puszka ananasów
1 mały słoik drylowanych wiśni w syropie
CIASTO 1

UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK.DALEJ UBIJAĆ DODAJĄC CUKIER,PO JEDNYM ŻÓŁTKU,NA KOŃCU MĄKĘ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.WYŁOŻYĆ NA BLACHĘ,PIEC OKOŁO 30 MINUT.W TEMP. 180 STOPNI.

CIASTO 2

POSTĘPOWAĆ JAK W PRZEPISIE NA CIASTO 1 TYLKO ŻE DODAĆ KAKAO.

CIASTO 3

UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK.UBIJAJĄC DODAĆ CUKIER.GDY JEST DOBRZE UBITE,DODAĆ ORZECHY ZMIESZANE Z MĄKĄ I PROSZKIEM DO PIECZENIA.WYŁOŻYĆ NA BLACHĘ I PIEC 30−40 MINUT W TEMP. 170 STOPNI.

CIASTO 4

UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK.DALEJ UBIJAĆ DODAJĄC CUKIER.POTEM DELIKATNIE WYMIESZAĆ Z RESZTĄ SKŁADNIKÓW,WYŁOŻYĆ NA BLACHĘ I PIEC OKOŁO 20 MINUT W TEMP. 180 STOPNI.

KREM

GALARETKĘ ROZPUŚCIĆ W 1/2 SZKL.WODY.ANANASY I BRZOSKWINIE Z PUSZKI POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ.OD WIŚNI ODLAĆ SYROP.1/2 LITRA MLEKA ZAGOTOWAĆ Z CUKREM KRYSZTAŁEM I WANILIOWYM.W POZOSTAŁYM MLEKU ROZTRZEPAĆ MĄKĘ I ŻÓŁTKA.DO GOTUJĄCEGO SIĘ MLEKA WLAĆ ROZTRZEPANĄ MASĘ I UGOTOWAĆ BUDYŃ.UTRZEĆ MASŁO Z MARGARYNĄ I DALEJ UCIERAĆ,DODAJĄC PRZESTUDZONY BUDYŃ.ODŁOŻYĆ TROCHĘ MASY DO DEKORACJU.RESZTĘ MASY PODZIELIĆ NA TRZY CZĘŚCI.DO JEDNEJ CZĘŚCI DODAĆ TĘŻĄCĄ GALARETKĘ WIŚNIOWĄ.

PRZEŁOŻENIE

CIASTO 1 − POŁOWA PIERWSZEJ CZĘŚCI MASY,POKROJONE BRZOSKWINIE I RESZTA PIERWSZEJ CZĘŚCI MASY − CIASTO ORZECHOWE − POŁOWA MASY Z GALARETKĄ,NA TO DRYLOWANE WIŚNIE I RESZTA MASY − CIASTO KOKOSOWE − POŁOWA TRZECIEJ CZĘŚCI MASY,NA NIĄ ANANASY POKROJONE I RESZTA MASY − CIASTO KAKAOWE.UDEKOROWAĆ.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation