Inne

kulinarnie-ciasta,serniki,torty2

MangoPapaja: Dietetyczne ciasto czekoladowe z fasoli z serem

Składniki:
•2 puszki czerwonej fasoli
•4 łyżki mleka
•5 jaj
•łyżeczka cynamonu
•2 łyżeczki kakao
•łyżka jogurtu naturalnego
•200 gram sera twarogowego chudego
•aromat waniliowy
•5 łyżek stewii
•łyżeczka sody
•100 gram gorzkiej czekolady o zawartości kakao nie mniej niż 70%
•płatki migdałów
•2 łyżki mąki kokosowej
Fasolę blenderujemy na gładki mus, dodajemy mąkę kokosową, mleko, kakao, 4 łyżki stewii, 4 jaja, cynamon, sodę i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy twaróg z jajem, łyżką jogurtu naturalnego, łyżką stewii oraz aromatem waniliowym. Do formy (o długości 30 cm, keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy 2/3 ciasta, następnie nakłądamy masę twarogową i wlewamy resztę ciasta. Formę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni a 35-40 minut. Po tym czasie studzimy ciasto, najlepiej przez całą noc w lodówce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią ciasto, całość posypujemy płatkami migdałów. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation