Kuchnia

ciasta

Migdałowiec bez pieczenia
Składniki (na formę 22x13cm*):
- 1 duże opakowanie krakersów
- 1 puszki masy kajmakowej/krówki
- 100g płatków migdałowych

* masa śmietanowa:
- 500ml śmietany kremówki UHT
- 2 łyżki cukru pudru

* masa budyniowa:
- 0,5 l mleka
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego
- 2 łyżki cukru
- 100g masła
Mleko zagotować z masłem i cukrem. Przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Lekko przestudzić.
Formę wyłożyć folią aluminiową. Wyłożyć warstwę krakersów, na to budyń i kolejną warstwę krakersów.
Ciasto schłodzić.
W między czasie puszkę z masą włożyć do gorącej wody i odczekać 10 minut aż się podgrzeje.
Na schłodzone ciasto rozsmarować masę kajmakową i ułożyć kolejną warstwę krakersów.
Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wyłożyć na ciasto.
Wsadzić do lodówki na całą noc.
Przed podaniem posypać uprażonymi na patelni płatkami migdałów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation