Kuchnia

Kulinarne

Szarlotka na gorąco, czyli rozgrzewający grzaniec
Kup do niej najlepszy sok jabłkowy jaki jest dostępny - świeżo tłoczony lub z małej tłoczni z wiklinowymi prasami. Albo wyciśnij sok z pysznych świeżych jabłek. Nie, substytut z kartonu, nawet najlepszy na świecie nie jest tym co polecam. Sięgaj po jakość!

ok 250ml soku tłoczonego z jabłek
2 laski cynamonu
kilka goździków
opcjonalnie - 1 jabłko pokrojone w drobną kostkę
żubrówka

Rozgrzej w garnuszku sok z cynamonem i goździkami. Jesli lubisz kawałki owoców w drinkach, dodaj pokrojone w kosteczkę jabłko. Do gorącego soku wlej odpowiednią dla siebie ilość dobrej żubrówki. Podawaj od razu, póki gorące. Pij w chłodne jesienne i zimowe wieczory. Najlepiej zaraz po powrocie ze spaceru w lesie :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation