Uroda

Tips

Jak one to robią - dietetyczne triki aniołków Victoria`s Secret

Miranda Kerr
Żona Orlando Blooma odżywia się według zasady: 80% dla zdrowia, 20% dla przyjemności. Przyznaje jednak, że przed pokaze zmienia proporcje na 90/10. Ale to dla niej i tak niewielki problem, bo kocha jeść zdrowo i ekologicznie. Jak na prawdziwą ekomaniaczkę przystało, bazę diety Mirandy stanowia organiczne warzywa i owoce oraz najmodniejsze cudowne składniki, m.in. jagody goji, noni i acai.
Przez cały dzień modelka popija zielone smoothie z jarmużu, ogóra, selera i aloesu. Na lunch zwykle zjada sałatkę ze szpinaku z serem halumi, awokado, ogórkiem i płatkami migdałowymi. Do ulubionych sałatek zawsze używa dobroczynnych olejów: sezamowego, kokosowego, z orzechów makadamia i oliwy z oliwek. Ponadto, łyka też suplementy diety, m.in. tran, sproszkowany korzeń maki i nasiona szałwi hiszpańskiej.

Alessandra Ambrosio
Nie wyobraża sobie życia bez świeżo wyciskanych soków. Nic dziwnego - w Brazylii, z której pochodzi są one dostępne na każdym kroku. Chętnie pije też wodę kokosowa, znaną ze swoich dobroczynnych właściwości, która ma mało kalorii i mnóstwo minerałów. Poza tym, Ale jest uzależniona od jajek. Lubi je pod każdą postacią, a najbardziej po benedyktyńsku.
Rano pozwala sobie też na porcję węglowodanów w postaci pełnoziarnistego pieczywa lub muffinów. Na lunch zwykle zjada sałatę z kawałkiem pieczonego łososia lub grillowanej piersi kurczaka, czasem z odrobiną ryżu lub fasoli. W ramach podwieczorku pozwala sobie na garść migdałów, a wieczorem wybiera zwykle owoce morza z warzywami.

Doutzen Kroes
Jak na prawdziwą Holenderkę przystało, przyznaje, że musi czasem zjeść frytki. Ale na miesiąc przed pokazem stawia na intensywne treningi i ścisłą dietę. Przed ćwiczeniami zjada niskotłuszczowy jogurt z bezglutenową granolą i wypija duży kubek kawy, a gdy nie ma czasu, sięga po batona energetycznego.
ciągu dnia często pogryza suszone owoce i orzechy. Na lunch zwykle wybiera sałatkę z pomidorami, ogórkiem, grillowanym kurczakiem lub świeżym tuńczykiem i awokado, a na kolację - rybę i warzywa na parze. Większośc posiłków przygotowuje sama, bo jak mówi, lubi gotować.

Adriana Lima
Brazylijka zasłynęła parę lat stwierdzeniem, że na dwa dni przezd pokazem nie tylko nic nie je, ale nawet nie pije (!). Potem próbowała się jakoś z tego wykręcić i tłumaczyła, że nie głodzi się, tylk bardzo racjonalnie wybiera to, co je. A są to głównie warzywa, węglowodany złożone w postaci kasz (głównie quinoa) i brązowego ryżu i zdrowe, niskotłuszczowe białko.
Na śniadanie zjada zwykle omlet z białek jajka lub owsiankę na wodzie z rodzynkami albo musli z jogurtem i miodem. Na lunch zamawia rybę lub mięso z grillowanymi warzywami, np. cukinią lub brokułem, które czasem zastępuje sałatą. Je też sporo warzyw zawierających dużo wody, m.in. marchewki i ogórki. Pije też specjalne wysokoproteinowe koktajle Metagenics.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation