Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Placek po węgiersku
Składniki dla 4 osób:
na gulasz
1 kg łopatki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 cebule
3 ząbki czosnku
4 ogórki konserwowe
4 papryki konserwowe
5 dużych pieczarek
puszka mieszanki meksykańskiej czerwonej fasoli z kukurydzą
przyprawy:sól,pieprz,pieprz cayenne,papryka czerwona ostra,papryka czerwona słodka,kminek,czosnek granulowany
Przygotowanie gulaszu:
mięso kroimy na kawałki,podsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek,dodajemy pokrojoną cebule w pióra i całość podsmażamy,po 10 min podlewamy wodą do poziomu mięsa i dodajemy w całości ząbki czosnku.Całość dusimy około 30 min do momentu miękkości mięsa dodajemy pieczarki pokrojone w plastry,ogórki i paprykę pokrojoną pod koniec duszenia dodajemy mieszankę meksykańska i doprawiamy przyprawami według smaku gulasz musi być ostry.Zagęszczamy sos(1 łyżkę mąki zalewamy do poziomu wodą i roztrzepujemy).Gulasz gotowy :):):
Na placki :
olej rzepakowy
1 kg ziemniaków dużych
2 cebule
1 ząbek czosnku
1 jajko
7 łyżek mąki
sól,pieprz
Przygotowanie:
ziemniaki trzemy na tarce na małych oczkach ,docieramy cebule i czosnek,wbijamy jajko i dodajemy mąkę oraz sól i pieprz.
Placki smażymy na średnicy całej patelni na dobrze rozgrzanym oleju najlepiej rzepakowym.

Przepis zaczerpnięty ze strony: http://flavorsoflife.bloog.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation