Kuchnia

sosy

Grillowany stek z sosem z avocado

Składniki:
1 i ½ łyżeczki czosnku w proszku
1 i ½ łyżeczki kminku
¾ łyżeczki soli
½ łyżeczki chili w proszku
½ łyżeczki cebuli w proszku
¾ kg steku
1 avocado obrane ze skóry, pokrojone w kostkę
½ szklanki posiekanej kolendry
2 ząbki czosnku
1 łyżka czerwonego octu winnego
2 łyżki oliwy z oliwek
½ łyżeczki soli
sok z 1 limonki
Przyrządzenie:
Połączyć staranne pierwsze 5 składników w misce.
Mieszaniną przypraw natrzeć stek.
Rozgrzać grill na średnim ogniu.
Pozostałe składniki włożyć do malaksera i zmiksować aż masa będzie jednolita.
Sos umieścić odstawić do lodówki.
Stek piec przez około 5 minut z każdej strony.
Odstawić na 10 minut, pokroić na plastry o grubości około 1 cm.
Podawać:
Z sosem z avocado.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation